Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αναπαλαιωση σπιτιου με προσθηκη.



Γενικότερα η κατασκευή ενός νέου σπιτιού είναι πολύ σημαντική και σοβαρή υπόθεση για όποιον αποφασίσει να κατασκευάσει ένα νέο σπίτι, ακόμη περισσότερο για εμάς τους Έλληνες που μεγαλώσαμε με τις αναφορές των μεγαλύτερων <<για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας>>. Ωστόσο, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει κάποιος σήμερα όπως π. χ. το είδος κατασκευής έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Ο Έλληνας πλέον ως ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον συμβατικό τρόπο κατασκευής μιας νέας κατοικίας όπως γινόταν τουλάχιστον πριν από μερικά χρόνια. Πλέον αναζητά μεθόδους, εναλλακτικούς τρόπους κατασκευής και κυρίως προσέχει με επιμέλεια και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ουσιαστικά εξετάζει πάρα πολλά, από τον τρόπο σύγχρονης δόμησης έως και την ενεργειακή κατανάλωση, ακόμη αναζητά την εργονομία, την ποιότητα σε σχέση με την τιμή αλλά και τρόπους να διατηρήσει το ακίνητο του αξία μεταπώλησης. 

Η ανακατασκευή σπιτιού με την προσθήκη του ακινήτου που βλέπετε στις φωτογραφίες εναρμονίζεται πλήρως με τις σύγχρονες προδιαγραφές των αντισεισμικών κανονισμών, επίσης όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι εγγυημένης ποιότητας και πιστοποίησης Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 


Στο τέλος της παρουσίασης του φωτογραφικού υλικού παραθέτουμε επιγραμματικά όλα τα στάδια των εργασιών που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση της σύμμικτης κατασκευής ως αποπεράτωση καθώς και τα στάδια κατασκευής για την προσθήκη από την αρχή έως το τέλος.


Ο σχεδιασμός και τα προοπτικά του έργου, εργασίες που θεωρούνται κατά την γνώμη απαραίτητο συστατικό πριν ακόμη το έργο εκτελεστεί, έτσι ώστε οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιούνται στον υπολογιστή χωρίς κόστος. 




















         Το έργο της προσθήκης αποπερατωμένο και στην διάθεση των ιδιοκτητών.
                                          
Η εικόνα που παρουσίαζε το κτίριο πριν απο την προσθήκη και την αναπαλαίωση.














 Στάδιο σχεδιασμού και κατασκευής σκελετού δόμησης.

Εργασίες: Σήμανση έργου, Ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κινδύνους έναντι τρίτων, Θεώρηση οικοδομικής αδείας στην αστυνομία

Χωματουργικές εργασίες: Εκσκαφές στηριγμάτων ως θεμέλια και επιχώσεις θεμελίων

Υδραυλικές εργασίες: Εκσκαφή, τοποθέτηση βόθρου, σωληνώσεις αποχέτευσης στο δάπεδο του ισογείου

Ηλεκτρολογικές εργασίες: Θεμελιακή γείωση έργου

Εργασίες Μονώσεων: Υγρομονώσεις τοιχίων εξωτερικά και Θερμομόνωση υποστυλωμάτων και δοκών του σκελετού με εξηλλασμένη πολυστερίνη Fibran

Αντισεισμικοί αρμοί: Εργασίες Μπετού / Μπετό καθαριότητας στο δάπεδο του τελικού επιπέδου. Οπλισμένη σκυροδέτηση για ολοκλήρωση της οικοδομικής βάσης.

Καθαριότητες:  (πληρωμή εργατικών και κάδων για μεταφορά μπαζών). Μέτρα ασφαλείας οικοδομής.



Στάδιο, τοιχοποιίας έως και το πέρας κεραμοσκεπής και χρωματικών σοβάδων.

Εργασίες: Τοιχοποιίες εξωτερικές διπλές με τσιμεντοσανίδα. /Τοιχοποιίες εσωτερικές διπλές με γυψοσανίδα και εσωτερική μόνωση. Οπλισμένα μεταλλικά σενάζ βάσεων τοίχων εσωτερικά και εξωτερικά. Αλφαδιές  δαπέδων – μαρμαροποδιές παραθύρων Σοβάδες εξωτερικοί με πλέγματα και σκαλωσιές έξω

Μονώσεις: Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας. Θερμομόνωση κεραμοσκεπής και ταράτσας

Υδραυλικές εργασίες: Πλήρες δίκτυο ύδρευσης σε  λουτρά ,WC και κουζίνα ( χαλκός). Πλήρες δίκτυο αποχέτευσης κτιρίου. Πλήρες δίκτυο όμβριων (υδρορροές). Παροχή νερού για ηλιακό στο δώμα

Ηλεκτρολογικές εργασίες: Ηλεκτρική εγκατάσταση σωληνώσεων για ισχυρά ρεύματα, για ασθενή ρεύματα όπως συναγερμό, τηλέφωνο, ιντερνέτ, τηλεόραση, κουδούνι.

Ξύλινη στέγη: Μεταλλικός και ξύλινος σκελετός στέγης ( μονόριχτη με πισσοκεράμιδο) προστασία ξυλείας έναντι μυκήτων και απορροές όμβριων.


 Στάδιο αποπεράτωσης της οικοδομής.

Υδραυλικές εργασίες: Θέρμανση, μονοσωλήνιο σύστημα, δίκτυο αυτονομίας και πάνελ καλοριφέρ. Πλήρες λεβητοστάσιο ( καυστήρας, λέβητας, δοχείο διαστολής κλπ) με boiler διπλής ενεργείας και προ –εγκατάσταση για δίκτυο Φυσικού Αέριου. Αγορά και τοποθέτηση ειδών υγιεινής και αξεσουάρ. Αγορά και τοποθέτηση νεροχύτη. Αγορά και τοποθέτηση μπαταριών σε λουτρά και κουζίνα. Έκδοση πιστοποιητικών του  υδραυλικού (για Πολεοδομία)

Ηλεκτρολογικές εργασίες: Συρμάτωση όλου του ηλεκτρικού δικτυού της οικοδομής (ισχυρά και ασθενή ρεύματα). Ηλεκτρικός μονοφασικός πίνακας και προμήθεια και τοποθέτηση σε διακοπτικό υλικό -πρίζες – διακόπτες – ρελέ προστασίας στον πίνακα κ.α. Έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου (για την ΔΕΗ)

Σιδηροκατασκευές – Αλουμίνια: Κάγκελα παραθύρων –θυρών, κουφώματα αλουμινίου

Δάπεδα – Γύψινα – Χρώματα : Τσιμεντοκονίες δαπέδων παντού, δρύινο, πλωτό, προ-λουστραρισμένο ξύλινο πάτωμα στα υπνοδωμάτια. Πλακίδια δαπέδου και μπάνιου. Σπατουλαριστά στους εσωτερικούς τοίχους. Πλαστικά χρώματα μέσα και χρωματικό επίχρισμα έξω.

Ξυλουργικές εργασίες: Επίπλωση κουζίνας και επίπλωση ιματισμού – ντουλάπες. Εσωτερικές πόρτες. Θωρακισμένη εξώπορτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου