Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ανακαινιση σπιτιου, τι θα πρέπει να προσέξουμε;


Σε μια δύσκολα οικονομική συγκυρία όπως είναι σημερινή κατάσταση στην ελλάδα, θεωρείται πολύ καλή κίνηση η ανακαίνιση του διαμερίσματος μας και για την περίπτωση που μένουμε εμείς σε αυτό αλλά και στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσουμε το διαμέρισμα ως επένδυση (πώληση ή ενοικίαση) ο λόγος είναι βέβαια απλός, αυξάνουμε κατά κόρον την αξία του, κάνοντας αλλαγές και διαμορφώσεις που δεν είναι απαραίτητο να έχουν μεγάλη έκταση

Οι βασικές εργασίες που απαιτούνται για την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος είναι

Η ανάπλαση των δαπέδων (ξύλινα ή μαρμάρινα),
Η αντικατάσταση της παλιάς κουζίνας μας με νέα,
Η αντικατάσταση των παλιών εξωτερικών κουφωμάτων, με νέα αλουμινίου
Η πλήρης ανακατασκευή του μπάνιου με αλλαγή των ειδών υγιεινής απαραίτητα.
Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν επεμβάσεις σε ύδρευση και αποχέτευση και βέβαια θεωρείστε την αντικατάσταση πλακιδίων σε δάπεδα και τοίχους.
Ο ηλεκτρολογικός πίνακας σαφώς και πρέπει να αντικατασταθεί με νέο.
Μια νέα πόρτα ασφαλείας, θωρακισμένη.
Ο ελαιοχρωματισμός του διαμερίσματος εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο κύριος βασικός κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται στα πλαίσια του νόμιμου, του τεχνικά άρτιου και του ασφαλούς. Το κόστος ανακαίνισης, όπως είναι επόμενο είναι αυτό που εμείς ονομάζουμε ''απόλυτα ελαστικό μέγεθος'' και κυρίως εξαρτάται από την έκταση και την ποιότητα των αλλαγών που θέλουμε να κάνουμε.

Παράλληλα με τις παραπάνω εργασίες ανάλογα και με την κατάσταση του διαμερίσματος προστίθενται συνήθως και νέες απαραίτητες εργασίες, για λόγους εργονομίας ή ακόμη και για διακοσμητικούς λόγους, η αντικατάσταση των εσωτερικών κουφωμάτων, οι νέες ντουλάπες στις κρεβατοκάμαρες, κάποιες κατασκευές από γυψοσανίδες, κρυφοί φωτισμοί κ.α.
Ένα μέσο κόστος ανακαίνισης που θα πρέπει να υπολογίζουμε σε περίπτωση που θα προχωρήσουμε σε μερική ανακαίνιση είναι της τάξεως των 150,00 έως 250,00 € ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η παρουσία έμπειρου εργοδηγού, αρχιτέκτονα η πολιτικού μηχανικού στα έργα ανακαίνισης η ανακατασκευής, σας διασφαλίζει από τυχόν παρεκκλίσεις στα συμφωνημένα ποσά , στο χρόνο παράδοσης αλλά και στην ποιότητα και τον σχεδιασμό για τον οποίο θα πληρώσετε.
θα πρέπει επίσης να δώσετε μεγάλη προσοχή στην αρχική σας απόφαση σχετικά με  το ποιο γραφείο θα συνεργαστείτε για την όποια υλοποίηση της ανακαίνισης σας μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι ''πονηροί'' όροι στην μεταξύ σας συμφωνία. Θα πρέπει η τελική σας συμφωνία να περιγράφει με λεπτομέρεια τα κύρια τμήματα της ανακαίνισης. Προσοχή σε προσφορές που δίνουν τιμές “πακέτο ” , να είστε σίγουροι ότι το μόνο σκοπό που έχουν είναι ο γρήγορος εντυπωσιασμός και η προσέλκυση του νέου πελάτη.


ΝΑ ΘΥΜΆΣΤΕ Ο φτηνότερος είναι δεν είναι πάντα ο καλύτερος.

Στην κοστολόγηση προσφοράς ανακαίνισης δείτε αν η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α., αν η τιμή είναι τελική ή αν αφήνει κενά για επιπλέον κοστολόγηση.
Δώστε βαρύτητα στις εγγυήσεις που σας δίνονται για τα υλικά και τις εργασίες.

Πάντοτε να έχετε στο μυαλό σας ότι επιμέρους τιμές από “ περιστασιακούς μάστορες” είναι μερικές φορές καλύτερες από τις τιμές που θα πάρετε από την όποια εταιρία κατασκευών. Σε αυτήν την περίπτωση όμως........ πάντα θα έχετε και την “εγγύηση” και το “λόγο του μάστορα”, τίποτε περισσότερο, η απόφαση δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου