Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πέτρινα σπίτια, τι πρέπει να προσέξουμε;

Τι πρέπει να προσέξουμε  στην κατασκευή κατοικίας σε ορεινή περιοχή;

Είναι κοινή παραδοχή από το μεγαλύτερο πληθυσμό της υδρογείου, ότι τα κτίρια που είναι φτιαγμένα από πέτρα αποτελούν διαχρονικές κατασκευές. Η πέτρα ως υλικό κατασκευής συμβολίζει την ασφάλεια, την σταθερότητα και για πάρα πολλούς ανθρώπους (και όχι μόνο στην χώρα μας) παραμένει κυρίαρχη επιλογή κατοικίας όταν το επιτρέψουν τουλάχιστον οι όποιες οικονομικές η άλλες συνθήκες.

Τα πέτρινα σπίτια, φτιαγμένα από υλικά με ξύλο και φυσική πέτρα, πριν προβείτε όμως σε κάποια αγορά, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της κατοικίας προκειμένου να γλιτώσετε από τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, τα υδραυλικά πρέπει να αντέχουν όταν παγώνουν τα νερά ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η μόνωση και η θέρμανση της κατοικίας. Το ίδιο ισχύει για τα εξωτερικά κουφώματα και τα δάπεδα, καθώς σε αυτά εμφανίζονται, συνήθως, τα περισσότερα προβλήματα.
Στην αγορά κατοικίας (ή και οικοπέδου) πρέπει να υπολογίσετε και την πρόσβαση που θα έχει τον χειμώνα. Αυτό γιατί αν, για παράδειγμα, η κατοικία είναι σε απόσταση 300 τ.μ. από τον κεντρικό δρόμο τότε μπορεί να χρειαστείτε εκσκαφέα προκειμένου να έχετε πρόσβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν κλείνουν δηλαδή οι δρόμοι από το χιόνι. Προτιμήστε λοιπόν κατοικία που να βρίσκεται επί κεντρικού δρόμου ή πάρα πολύ κοντά σε αυτόν ώστε να έχετε εξασφαλισμένη τη βοήθεια της κρατικής μηχανής.
Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου αλλά και στις συνδέσεις με τα τοπικά δίκτυα ύδρευσης. Καλό θα είναι να υπάρχει ιδιωτική δεξαμενή νερού προκειμένου να αντιμετωπίζονται εύκολα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο τοπικό δίκτυο.
Σε κάθε περίπτωση, ερευνήστε καλά την αγορά και δείτε έργα των κατασκευαστών προκειμένου να επιλέξετε σωστά.

Δείτε περισσότερα  Ε Δ Ω

 www.dimiourgontexnima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου